KS Connect Powerfull Connected

Powerful Connected

Ook privé goed geregeld

Ook privé goed geregeld

Ondernemers laten door ons de inkomstenbelasting verzorgen. Maar ook de aangifte inkomstenbelasting nemen wij uit handen. Met een handige checklist verzamel jij de juiste gegevens. Wij doen de rest.

Inkomsten uit overige werkzaamheden

Geen ondernemer, maar wel inkomsten uit overige werkzaamheden? Dan moet je deze bij de belastingdienst aan te geven. Ook geld dat je ontvangt voor bijvoorbeeld een (eenmalig) gastcollege. Alle ontvangen gelden, min de gemaakte kosten voor deze overige werkzaamheden, is het resultaat uit overige werkzaamheden en moet je opgeven. Je hoeft geen administratie te voeren, maar de belastingdienst kan wel om onderbouwing vragen. Bewaar daarom alle gegevens. Ook moet je mogelijk een bijdrage voor de zorgverzekeringswet (zvw) afdragen.

Aftrekposten

Hypotheekrenteaftrek, zorgkosten, giften, studiekosten, reiskosten, lijfrentepremie, alimentatie aan ex-partner: het zijn voorbeelden van aftrekposten. Deze mag je onder bepaalde voorwaarden opvoeren.

Aangifte inkomstenbelasting

Wij gaan voor een zo laag mogelijke belastingdruk. Dat wil zeggen: zo veel mogelijk terug of zo min mogelijk betalen. Bij een aangifte voor jou en je fiscale partner verdelen we daarom de inkomsten en aftrekposten die een gemeenschappelijk karakter hebben optimaal. Uit jouw aangifte blijkt ook of je recht hebt op toeslagen. Tijdens een afspraak nemen we dit samen door en beantwoorden we al je vragen. Zijn jij en je partner akkoord? Dan dienen wij de aangifte in.

Middeling

Als jouw inkomen over drie jaren heel wisselend is geweest, heb je mogelijk recht op de middelingsregeling. Over drie aaneengesloten jaren berekenen wij het gemiddelde inkomen en hoeveel belasting per jaar betaald moet worden. Zijn deze bedragen, na aftrek van de drempel, lager dan de opgelegde aanslagen, dan heb je recht op teruggaaf.

Uitstel

Op de site van de belastingdienst kun je uitstel aanvragen voor de aangifte inkomstenbelasting. Als deze aanvraag wordt goedgekeurd, heb je langer de tijd om de jaargegevens van je onderneming en de stukken voor je aangifte aan te leveren.

Aanslag inkomstenbelasting

Na het indienen van de aangifte zal de belastingdienst een (voorlopige) aanslag opleggen. Deze is gebaseerd op de gegevens uit de aangifte, later volgt een definitieve aanslag. Ben je het niet eens met de aanslag? Dan kun je bezwaar maken.

Hulp bij je inkomstenbelasting?

Neem contact op!

Hulp bij je inkomstenbelasting?

Neem contact op!